Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Скачков/Skachkov, В.П./V.P. | |
dc.contributor.author | Вородимова/Vorodimova, А.А./A.A. | |
dc.date.accessioned | 2018-08-01T13:43:26Z | |
dc.date.available | 2018-08-01T13:43:26Z | |
dc.date.issued | 1979 | |
dc.identifier.citation | Технология рыбных продуктов: Труды ВНИРО. - М.: Изд-во ОНТИ ВНИРО, 1979. - Т. 139. - С. 11-18./Technology of fishery products: VNIRO Proceedings. - M.: ONTI VNIRO Publishing, 1979. - V. 139. - P. 11-18 | ru_RU |
dc.identifier.uri | http://dspace.vniro.ru/handle/123456789/6656 | |
dc.description.abstract | Технохимические особенности черноморской хамсы и шпрота (кильки черноморской) требуют дифференцированного подхода к их обработке. Хамсу и шпрот следует не только направлять на приготовление пресервов из неразделанной рыбы, соленой и пряной продукции, но и подвергать такой обработке, при которой влияние протеолитических ферментов либо уменьшается, либо они инактивируются полностью./It is recommended that such technologo-chemical and biological peculiarities of anchovy and sprat from the Black Sea as seasonal fluctuations in the fat content, high enzymatic acitivities and tender skin should be taken into consideration at processing and transportation. The shelf life of preserves processed from ungutted sprat is 1 month. Preserves made of anchovy caught in spring can be stored for 3.5 months whereas those of winter anchovy are stored for 5 months. The shelf life of preserves of a "herring paste" type is longer. Beside preseves, salted and spicy products may be processed of sprat and anchovy. Alongside with that, the fish should be additionally treated so that the influence of proteolytic enzymes would be lessen or they would be completely inactivated. | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.publisher | Изд-во ОНТИ ВНИРО/Publishing ONTI VNIRO | ru_RU |
dc.subject | Рыбы/Fishes | ru_RU |
dc.subject | Черное море/Black Sea | ru_RU |
dc.subject | Химия/Chemistry | ru_RU |
dc.subject | Обработка/Processing | ru_RU |
dc.subject | Промысел/Fishery | ru_RU |
dc.subject | Технологии/Technologies | ru_RU |
dc.title | Особенности обработки некоторых мелких черноморских рыб при производстве пищевой продукции | ru_RU |
dc.title.alternative | Processing of some small-sized species of fish from the Black sea for human consumption | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |